U heeft behoefte aan een nieuwe praktijkruimte. De eerste vraag is of u een pand wilt kopen of liever ruimte huurt in het nieuwe centrum. Een goedlopend gezondheidscentrum of multifunctioneel centrum kan als investering aantrekkelijk zijn. Het huren van een pand biedt echter ook veel voordelen.

Dilemma’s bij kopen

Koopt u, eventueel samen met of voor collega-zorgverleners, een pand, dan komt u daarbij voor een aantal dilemma’s te staan. Wat gebeurt er bijvoorbeeld bij de (gedeeltelijke) verkoop van eigendom bij praktijkopvolging? En hoe gaat u om met de extra taken, die het eigenaarschap met zich meebrengen? Want naast zorgverlener wordt u ook vastgoed beheerder en eventueel verhuurder. Een ander aspect om goed over na te denken zijn de risico’s horende bij projectontwikkeling. Zoals de inleg van eigen financiële middelen, persoonlijke borgstelling en een afhankelijkheid van andere huurders.

Liever huren?

Zoekt u wél naar een nieuw pand, maar wordt u liever geen eigenaar? Dan is huren een interessante optie. Zo kunt u uw pand geheel naar uw eigen wensen en eisen in laten richten, zonder de zorgen die bij vastgoedbeheer komen kijken. U en uw collega-zorgverleners huren de ruimte tegen scherpe condities, vaak zelfs met een lagere maandkosten dan wanneer u zelf investeert. U heeft geen zorgen over onderhoud. U heeft geen last van perikelen met verhuurders. Zo kunt u zich zorgeloos bezig houden met het verlenen van zorg.

MZV helpt u bij uw keuze

Wilt u meer duidelijkheid over de haalbaarheid en financieringsmogelijkheden van uw plan? Of heeft u een voorstel waar u graag een second opinion op wilt hebben? Vraag dan vrijblijvend onze huisvestingsscan aan!